Tjänster

0-0-0-0-345-274-csupload-24472457.jpg 

Zonterapi

Zonterapi är en behandlingsform som går flera tusen är tillbaka i tiden. Bilder finns som visar att den används redan i det gamla Egypten.

Hela din kropp avspeglas i dina fötter och genom att man trycker och masserar speciella zoner på dina fötter kommer man åt motsvarande problem i din kropp. Metoden stimulerar din kropp till självläkning. Zonterapi kan även utföras på underben, händer och ansikte.

Zonterapi används i behandlingar vid bl.a: Smärta och värk i rygg. nacke, axlar, höfter, knän, armbågar m.m. - Migrän - Astma - Allergi - Eksem - Mag/tarmproblem - Mensvärk - Klimakteriebesvär - Inflammationer - Urogenitala besvär - Barnlöshet - Ögon/öronproblem - Stress/utbrändhet - Ätstörningar - Sömnlöshet - Friskvård/förebyggande

Behandlingen inleds med en kortare massage av fötter och underben för att "öppna upp". Efter det följer själva behandlingen som avslutas med en fotmassge där du väljer en väldoftande olja. Till sist en stunds avslappning där behandlingen får sjunka in i din kropp och göra sin välgörande verkan.

PRISLISTA

50 min 550 kr    3 x 50 min 1450 kr

 

 mh900359025.jpg

Bindvävsmassage

 Bindvävsmassage är en vetenskapligt beprövad metod som utvecklats i Tyskland. Massagen ges på kroppen med en speciell teknik som går in mellan musklerna. En massage med god effekt som går in på djupet och används bl.a. som idrottsmassage.

Vid idrottsskador och efter operationer bildas ärrvävnad som ger upphov till smärta. Även andra fysiska och psykiska smärttillstånd kan skapa bindvävsförändringar.

Förutom idrottsskador används bindvävsmassagen också vid: Cirkulationsproblem - Ledproblem/artros - Muskelspänningar - Fibromyalgi - Ärrbildningar - Kramptillstånd - Inflammationer - Musarm - Friskvård/förebyggande

Under själva behandlingen masseras du med vatten för att få rätt friktion. Det gör massagen behagligare. Behandlingen avslutas med en stunds avslappningsmassage med en väldoftande olja. Du kommer att känna att massagen gått på djupet och löst upp spänningarna i din kropp.

PRISLISTA

25 min 375 kr  45 min 550kr 60 min 660 kr

 weightloss.jpg

 

Öronakupunktur

Öronakupunktur används ofta för att förstärka zonterapins effekter. Den är verksam vid samma problem som zonterapin. Öronakupunkturen är smärtlindrande, höjer immunförsvaret, reglerar fysiska obalanser och har en lugnande och stresslindrande effekt eftersom hormonsystemet påverkas.

Den påverkar också genomblödningen i kroppens alla vävnader, vilket innebär en muskelavslappnade effekt.

Kroppen har 365 akupunkturpunkter som alla går att komma åt i örat.

Öronakupunkturen används också vid ätstörningar, när man vill sluta röka och andra behovsrelaterade problem. Då arbetar man vanligtvis enligt ett speciellt program, NADA-programmet. (National Acupuncture Detoxification Association)

Behandlingen inleds med att terapeuten lokaliserar de punkter i örat som är aktiva dvs smärtar. Där sätts sedan spciella akupunkturnålar in. Punkterna har kontakt med motsvarande del av kroppen. Vid enbart en öronakupunkturbehandling får de sitta ca 20 minuter och terapeuten snurrar på dem med ca 5 minuters mellanrum.

Kombineras behandlingen med zonterapi sitter nålarna i under hela behandlingen utan att beröras. Vid behov kan sedan terapeuten sätta i nålar/kulor/frön som får sitta i ca en vecka.

Elstimulering kan också ges på de aktiva punkterna i örat.

PRISLISTA

30 min 280 kr

 imagescakqnfbw.jpg

Strykningsterapi

En lättare form av zonterapi som passar patienter som upplever zonterapin för stark eller äter mediciner som inte är lämpliga att kombinera med zonterapi.

Samma priser som zonterapi

 imagescatvtbyw.jpg

Koppningsmassage

En massage som är något mildare än bindvävsmassagen, men fyller samma funktion. Kombineras ibland med bindvävsmassagen, men ges även som egen behandlingsform.

Samma priser som bindvävsmassagen.

 

imagesca3ksxbk.jpg

Bäckenkorrigering

En behandling som ofta kombineras med zonterapi. Används för att rätta till ett skevt bäcken och olika benlängd.

Ortobionomi kallas också "läran om de rätta rörelserna". Används för att komma till rätta med smärta och värk i hela kroppen.

En avslappnade nackbehandling t.ex.

imagescaetay4u.jpg

Metamorfic

En mycket lätt form av zonterapi som är meditativ. Lugnande på barn som har svårt att sova.

 

 

Medicinsk fotvård för alla.

Jag klipper dina naglar, åtgärdar dina förhårdnader och masserar dina fötter med en härlig salva.

Om du har problem med vårtor eller liktornar fixar jag det också.

Problem med nagelsvamp eller fotsvamp kan jag också hjälpa dej med.

Jag gör även nagelkorrigeringar.

Vill du ha lackade naglar och någon snygg dekoration till sommaren kan vi ordna det också.

 

 

Finns nu också på Sjövägen 6

30 min 400 kr 50 min 550 kr 70min 750 kr

Längden på behandlingen beror på hur nycket du vill få åtgärdat

 

SPA-Fotvård

Här görs en standard-fotvård med klippning och slipning av naglar. Förhårdnader tas bort.

Peeling och massage av foten. Massage och inoljning av nagelband.

60 min 750 kr

 

Fotvård friskvård

50 min 700 kr

 

 

Hälsorådgivning

Känner du dej trött, hängig eller vill du gå ner i vikt?

Du kan behöva en kostomläggning och ev äta någon form av tillskott.

Jag jobbar efter Holistics helhetsprincip och tar hänsyn till hela människan.

Du startar med ett 30 min besök där vi går igen vad just du behöver. Beroende på hur det ser ut lägger vi upp en plan 

hur vi ska gå vidare.

20 min 200 kr 

 

 

 Lymfmassage helkropp 90 min 800 kr

Lymfmassage  60 min 660 kr

Ortobionomi 45 min 460 kr